FCM's titeldrøm får mavepuster af Brøndby

Sort torsdag aften for FC Midtjyllands mesterskabsaspiranter.

Besøget på Brøndby Stadion var ikke nogen god oplevelse for FCM, som kunne se Brøndbys værter vinde ganske let med 3-1.

Nederlaget efterlader FCM på Superligaens andenplads med tre point op til førerholdet fra AaB, og der resterer kun to spillerunder.

Allerede efter lidt over en halv times spil var FCM blevet banket på plads af et yderst veloplagt Brøndby-hold, som især offensivt havde mange gode aktioner.

Brøndbys offensive islæt fra Paraguay, José Ariel Nunez, fortsatte sine fine takter fra de seneste kampe. Allerede efter fem minutter havde angriberen to forsøg på mål, og da kampuret rundede 20 minutter, havde han scoret til både 1-0 og 2-0.

Begge gange leverede angrebsmakker Simon Makienok assisten, og Nunez er dermed oppe på fire mål i de seneste tre kampe.

Efter en lidt sløj start i Brøndby efter ankomsten til Danmark i vinters er det ærgerligt for ham, at sæsonen snart slutter. Nunez ligner en gevinst for Brøndby, og han skulle faktisk have scoret et hattrick mod midtjyderne.

Makienok ville ikke kun nøjes med at assistere til scoringerne, så han sørgede selv for 3-0-målet.

FCM's forsvar sejlede, midtbanen fik ikke fat på noget, og angriberne løb forgæves. Det er et skidt tegn for en mesterskabsaspirant at levere sådan en indsats i tredjesidste spillerunde.

For at fuldende nedturen måtte FCM i pausen skifte ud på målmandsposten. Førstevalget Jonas Lössl var i første halvleg stødt sammen med holdkammeraten Francis Dickoh og havde slået bentøjet. Fra anden halvlegs start stod Jakob Haugaard i FCM's mål.

Kort inden pausen fik Sylvester Igboun reduceret for FCM til 1-3, men det mål kickstartede intet for gæsterne.

Det lover ikke godt for FCM's muligheder for at indhente og overhale AaB på to kampe, at spillet slet ikke fungerede på Brøndby Stadion. Frontangriber Morten "Duncan" Rasmussen rørte for eksempel stort set ikke bolden på sin gamle hjemmebane.

FCM's restprogram er ikke nemt. FC København gæster Herning på søndag - det er bestemt ikke lig med tre point til FCM - og i sidste spillerunde går turen til Haderslev. Her venter Sønderjyske, som kæmper for endnu en sæson i Superligaen.

Til sammenligning møder AaB to nedrykningstruede hold. Først FC Vestsjælland ude og til sidst AGF på hjemmebane. Guldet ligger til nordjyderne.

Mens AaB og FCM dyster om guldet, så duellerer Brøndby med ærkerivalen FCK om bronzemedaljerne. Begge hold har 50 point, men FCK har tredjepladsen i øjeblikket på grund af end bedre målscore.

/ritzau/

 

Dagens Gossip