FCN-anfører tager til OL med dårlig samvittighed

FC Nordsjælland tabte lørdag med 0-4 ude til FC København. Lussingen falder, efter at det unge Farum-mandskab i sidste uge tabte med samme cifre hjemme til FC Midtjylland.

Det piner holdets anfører, Andreas Maxsø, der natten til søndag sætter sig på en flyver og rejser til OL i Brasilien sammen med sin forsvarskollega Pascal Gregor.

- Det er ikke den fedeste følelse at rejse til Brasilien med. Jeg har lidt dårlig samvittighed. Men sådan er det, jeg stoler på, at drengene kan rejse sig uden mig, siger Maxsø, der ikke mener, at han og Gregors fravær bliver den store svækkelse.

- Jeg stoler på dem, der skal spille i stedet for os. De skal nok gøre det godt, for det er gode spillere. Selv om det er unge spillere, så kender de systemet, så det bliver ikke noget problem, siger Maxsø.

Cheftræner Kasper Hjulmand er mere bekymret.

- Ja, det er jeg. Vi har fire backs ude, og nu siger vi farvel til to af vores bedste stoppere. Vi kommer til at spille med debutanter på 18 og 19 år i næste kamp, så jeg kan ikke bilde nogen ind, at jeg ikke er bekymret, siger Hjulmand og tilføjer:

- Det er superirriterende og ærgerligt, men sådan er det også for andre hold i rækken, der afgiver spillere. Jeg må stå op i morgen og se på, hvem vi har til rådighed i næste kamp.

Maxsø og Gregor er definitivt ude i FC Nordsjællands næste kamp mod AaB, men kan være tilbage allerede ugen efter, når FCN møder OB, hvis Danmark ryger ud efter gruppespillet ved OL.

Spørgsmål: Håber du, at Danmark ryger tidligt ud ved OL?

- Det er et svært spørgsmål. Jeg håber altid det bedste for vores landshold, og jeg håber det bedste for vores to drenge. Så man kan sige, at jeg bliver glad og sur, uanset hvad der sker til OL. Men jeg bliver i hvert fald meget glad, når de er tilbage, siger Hjulmand.

OL-landsholdet spiller sin sidste gruppekamp mod Brasilien den 10. august. FCN spiller mod OB den 14. august.

/ritzau/

 

Dagens Gossip