FDM advarer: Tusindvis af biler kan let stjæles med et nyt kneb

Nøglefri biler, hvor ejeren benytter en kode til at låse sig ind i bilen, er for tiden udsatte for en række tyverier.

Biltyve hacker sig således vej ind i bilen og kan køre væk, uden nogensinde at være i kontakt med en nøgle eller ejeren af køretøjet. Det advarer FDM.

- Der findes flere måder at bryde ind i disse biler på, men principperne bag systemet er de samme. Tyvene har to enheder, hvor den ene taler med bilen, mens den anden fisker koderne til at åbne bilen og starte motoren ud af den originale bilnøgle, siger Lone Otto, som er leder af FDMs tekniske afdeling.

- Det eneste, det kræver, er, at tyvene er tæt på bil og nøgle, og at de har det rigtige udstyr. Derfra går det virkelig hurtigt. Jeg har set metoden demonstreret, hvor en bil bliver stjålet på 15 sekunder, uddyber hun.

Nøglefri biler er således mere udsatte end biler med ældre låsesystemer, og det kan være svært at bevise over for forsikringsselskabet, at der har været tale om et tyveri, påpeger FDM yderligere.

- Vi har set flere sager med stjålne biler, hvor bilejeren har de originale nøgler. Det er vores erfaring, at visse af forsikringsselskaberne er meget modvillige mod at erkende, at bilen er stjålet, selv når der foreligger konkrete beviser, siger Per Alkestrup, som er leder af den juridiske afdeling i FDM.

FDM skønner, at op mod 10.000 biler har nøglefri teknologi i Danmark.  Der er endnu ingen rapporterede tilfælde af, at metoden har været brugt herhjemme, men det er sket flere gange i udlandet, skriver FDM.
 

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip