Federer er i US Open-semifinale efter stort comeback

Den schweiziske tennisstjerne Roger Federer måtte gøre brug af al sin erfaring, da han natten til fredag spillede sig i semifinalen ved US Open efter en sejr over franskmanden Gaël Monfils.

Federer kom tilbage efter at have tabt de to første sæt og var nede med to matchbolde i kampens fjerde sæt. Men i vanlig kølig stil eliminerede han sin modstanders fordele og vandt sættet.

I det afgørende femte sæt var kræfterne sluppet op hos Monfils, så Federer uden problemer kunne sikre sig sættet og dermed sejren.

Sætcifrene lød 4-6, 3-6, 6-4, 7-5 og 6-2.

Den 17-dobbelte grand slam-vinder var på forhånd storfavorit mod Gaël Monfils, der kun var seedet som nummer 20 i turneringen.

Det er niende gang, at den 33-årige Federer er i semifinalen ved US Open, hvor han vandt fem titler i streg fra 2004 til 2008. Det er dog første gang siden 2011, at han er blandt de fire sidste.

I semifinalen møder han den 14.-seedede kroat Marin Cilic, som han har vundet over i alle fem indbyrdes opgør.

Den anden semifinale er en dyst mellem serberen Novak Djokovic og den japanske overraskelse Kei Nishikori. De har mødt hinanden to gange tidligere med en sejr til hver som resultat.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip