Federer er klar til kvartfinalebrag mod Murray

Skrevet af admin

20/01/2014

Mest læste i dag

Den måske mest imødesete 1/8-finale ved Australian Open blev aldrig så intens og spændende, som man på forhånd havde kunnet forvente.

Roger Federer var ganske enkelt for god på dagen for Jo-Wilfried Tsonga. Franskmanden blev slået med de klare cifre 6-3, 7-5, 6-4 på under to timer.

Tsonga har ellers før været hård ved Federer i grand slam-sammenhæng. Ved French Open sidste år slog han Federer i tre sæt.

Mandag var det ham selv, der ikke havde et modtræk til Federers sublime spil. Schweizeren lader til at have fundet ny inspiration med den nye træner Stefan Edberg siddende i sin box. Han afgjorde kampen på sin anden matchbold med en sikker flugtning.

Federer har gjort rent bord i alle sine kampe, der alle er afgjort efter tre sæt. Så let går det næppe i kvartfinalen, hvor Andy Murray venter i det, der meget vel kan blive et brag.

Murray gennemgik en operation i sidste halvdel af 2013-sæsonen og havde på forhånd frygtet for, at formen ikke var helt i top allerede i Melbourne.

Men indtil videre har Murrays form vist sig tilstrækkelig. I 1/8-finalen slog han Stéphane Robert med 6-1, 6-2, 6-7, 6-2.

Det var første gang i turneringen, at Murray afgav et sæt, og det behagede ham langt fra. Efter at have tabt tredje sæts tiebreak smadrede han sin ketsjer i arrigskab over at have forpasset chancen for en sejr i tre sæt. Blandt andet missede han fire matchbolde.

Men han revancherede sig med en sikker sejr i fjerde sæt. Nu venter altså Federer, og skotten har den bedste indbyrdes statistik at læne sig op af. Murray har vundet 11 ud af 20 møder.

/ritzau/