Federer vil til tops igen med Edbergs hjælp

Roger Federer ligger for tiden blot nummer seks på verdensranglisten i tennis, hvilket er hans dårligste placering ved årsskiftet siden 2002.

Men den tidligere verdensetter har ikke opgivet håbet om at vinde sin trone tilbage igen.

Senest har han fyret sin træner igennem tre år, amerikaneren Paul Annacone, og har søgt nye samarbejdspartnere, der kan løfte hans spil.

Således fortæller Svenska Dagbladet, at Federer har brugt seks dage i Dubai i selskab med den tidligere svenske topspiller Stefan Edberg, som schweizeren selv opsøgte og bad om hjælp.

- Jeg blev meget overrasket, fordi det er så længe siden, at jeg forlod tennissporten. Men jeg blev også meget smigret over, at lige præcis Federer lod høre fra sig, siger Edberg til avisen.

Han var i sin tid en af de bedste serve-and-volley-spillere i verden, og selv om han ikke direkte vil fortælle, hvad de to spillere arbejdede med i Dubai, kunne det tyde på, at schweizeren vil ændre sin spillestil i den retning.

Under alle omstændigheder mener Stefan Edberg, at Roger Federer kan blive bedre, end han har været i denne sæson.

- Det føles, som om han er på vej, og viljen til at komme tilbage er der i hvert fald. Han er helt sikkert en stor spiller, og hvis alle brikker falder på plads, kan han tage yderligere et par grandslam-titler, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip