Fejl i p-system: Urimelig dyrt at holde ved sygehus - 387 kroner for 30 minutter

For under en måned siden blev et nyt p-system ved Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus taget i brug. Men flere kunder har brokket sig over at blive afkrævet højere beløb, end tasterne foreskriver.

Det nye p-system ved de to fynske sygehuse skulle gøre det nemmere for bilisterne at finde de ledige pladser og ved hjælp af parkeringsguider nemmere at parkere. Kombinationen skulle nedbringe antallet af p-bøder.

Men til gengæld er det nye system en meget dyr fornøjelse, fortæller en kvinde, Carina Lidensparre, fra Stenstrup på Sydfyn, som jævnligt har besøgt sin mor på Svendborg Sygehus. Det skriver TV2/Fyn.

Hun har oplevet, at en halv times parkering kostede 110 kroner, hvilket er knap 100 kroner mere, end tasterne foreskriver. Og i torsdags blev hun afkrævet 387 kroner for 30 minutter - svarende til seks dages parkering.       

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

- Jeg kommer her dagligt, men nu tør jeg ikke parkere her mere. Jeg holder gerne et par kilometer væk for at undgå det her, og jeg tænker, at der kommer nogen, der ikke er obs på, om der er sket udtjekning, og så kan man blive bonnet for det, siger Carina Lindensparre til TV2/Fyn.

Bag det pengetørstige p-system står Apcoa Parkering Danmark A/S, som beklager de svingende priser.

- Vi er rigtig kede af, at der har været tekniske problemer på Svendborg Sygehus, og at dette har berørt blandt andet de pårørende, siger Michael Christensen, administrerende direktør hos Apcoa Parking Danmark A/S til TV2/Fyn.

Apcoa Parking Danmark A/S lover, at alle bilister, der har betalt for meget, kan få pengene igen. Carina Lidensparre har dog ikke fået nogen penge tilbage endnu, selvom hun har påpeget problemet overfor Apcoa Parking Danmark A/S.

 

Dagens Gossip