Fem flyselskaber kræver lavere skatter og færre strejker

Lederne af Europas største luftfartsselskaber kræver lavere skatter, øget konkurrence i lufthavne og en begrænsning af strejker blandt personale.

I et lobbyistisk fremstød var cheferne for de fem største europæiske flyselskaber onsdag samlet i lufthavnen i Bruxelles for at fremlægge en samlet strategi for luftfartsindustrien.

- Europa har brug for en fælles strategi og en omfattende plan for luftfartsindustrien. Det er på høje tid, siger Carolyn McCall, som er administrerende direktør i EasyJet.

Air France-KLM, EasyJet, British Airways, Lufthansa og Ryanair vil danne en interessegruppe, som til oktober skal præsentere en plan for EU's transportkommissær, Violeta Bulc.

Cheferne er blandt andet trætte af strejker blandt eksempelvis flyveledere, hvilket det seneste år har medført en stribe aflysninger.

De kræver også både udgifter til lufthavnene og passagerskatterne reduceret.

- Det er ærlig talt uacceptabelt for alle os, at vi arbejder i lufthavne, hvor kun et enkelt firma står for håndtering af bagage, passagerer og fragt.

- Det er dårligt for kunderne, det er skidt for konkurrencen. EU må tage hånd om det, da unionen er skabt for at beskytte forbrugerne og øge konkurrencen, siger McCall.

Ryanairs chef, Michael O'Leary, opfordrede blandt andet til at begrænse arbejdsnedlæggelser med et ønske om bindende voldgift.

Carsten Spohr, chefen for tyske Lufthansa, talte blandt andet for, at man reducerer de stigende udgifter til sikkerhed i lufthavnene.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip