Fem mænd nægter sig skyldige i omfattende hashsmugling

Fem mænd nægter sig torsdag i Københavns Byret skyldige i omfattende indsmugling af hash til Danmark.

På kryds og tværs er mændene tiltalt for have smuglet mindst 1620 kilo hash til Danmark i perioden oktober 2012 til efteråret 2013.

"Ikke under 500 kilo" blev blandt andet smuglet til Danmark hele vejen fra Marokko i en 20 fods container, lyder det i anklageskriftet.

Samtidig oprettede to mænd i København et firma, som skulle bruges til indsmuglingen af den store mængde hash, som flere købere ventede på at få deres andel af, lyder påstanden.

Ud over den omfattende smugling af hash er flere af mændene også tiltalt for røveri og fremsættelse af trusler ved opkrævning af en narkogæld.

Flere pårørende var mødt op i byretten torsdag, og i pauserne blev der uddelt kys fra koner og kærester til de tiltalte mænd, som har siddet varetægtsfængslet i flere måneder.

To af de tiltalte var ikke mødt op i byretten. Ifølge anklager Kristoffer Petersen befinder de sig enten i Spanien eller Marokko.

De to mænd har endnu ikke fået forkyndt anklageskriftet. Uden en forkyndelse kan retten ikke afsige beslutning om anholdelse, der skal sikre, at den tiltalte er til stede under retssagen.

Den ene af mændene bliver derfor nu udskilt fra sagen.

Den anden tiltalte bliver ikke udskilt på nuværende tidspunkt og hans advokat fortalte, at han også nægter sig skyldig.

Oprindeligt var i alt syv mænd tiltalt i sagen. Men en 37-årig mand valgte at tilstå i sidste øjeblik og hans sag blev derfor udskilt og kørt som en tilståelsessag tidligere torsdag.

Den 37-årige fik en dom på et år og ni måneders fængsel for blandt andet at have leveret 79 kilo hash til forskellige købere i Københavns-området. Han overvejer nu, om han vil anke den dom til Østre Landsret for at få en mildere straf,

Der forventes dom i sagen mod de fem formodede smuglere sidst på året.

/ritzau/

 

Dagens Gossip