Fem spillere slås om prisen som årets fodboldspiller

Spillerforeningen satte fredag navn på de fem nominerede spillere, der skal slås om titlen som årets fodboldspiller 2014.

Kasper Schmeichel, Christian Eriksen, Lasse Schöne, Lasse Vibe og Pierre-Emile Højbjerg skal kæmpe om den fornemme hæder.

Schmeichel og Eriksen har begge gjort sig bemærket i Premier League, hvor Schmeichel har haft gode præstationer i oprykkeren Leicesters mål, mens Eriksen ofte har været en afgørende målscorer for Tottenham.

Derudover har de været profiler på det danske landshold.

Lasse Vibe fik lidt af et gennembrud i 2014, hvor han blev topscorer i den svenske liga og i slutningen af året spillede en vigtig rolle på landsholdet.

Ajax-profilen Lasse Schöne har også været inde omkring landsholdet, om end han har haft svært ved at spille sig ind blandt Morten Olsens 11 foretrukne til startopstillingen.

Endelig har 19-årige Pierre-Emile Højbjerg slået sig igennem som nøglespiller på landsholdet, mens han ikke er tilfreds med antallet af spilminutter hos Bayern München.

Det er spillerne i den hjemlige danmarksturnering og de udlandsprofessionelle, der har stemmeret i kåringen, hvor vinderen offentliggøres ved et show på DR 10. januar.

/ritzau/

 

Dagens Gossip