Fem ting du SKAL fortælle din gynækolog

Puha, når man ligger på briksen med benene i stigbøjlerne, og gynækologen spørger ind til sexlivet, er det fristende at pynte lidt på sandheden. Men selvom det måske er pinligt eller ubehageligt at udbasunere sit intimliv til en fremmed, er det en nødvendighed.

Hvis du ikke er ærlig overfor din gynækolog, kan du sætte dit helbred på spil og sidste ende skade dig selv, skriver det amerikanske husmodersite Goodhousewife.com, der har talt med gynækologen Rebecca C. Brightman.

Læs også: Teenagedreng narrede helt hospital: Udgav sig for at være gynækolog i 30 dage

Her er fem ting, som Rebecca C. Brightman lægger vægt på, at kvinder fortæller, når de er til gynækolog:

1. Drikker eller ryger du? Hvis man har et stort rusmiddelforbrug er man måske svær at kommunikere med, og man er typisk mindre kræsen med sine sexpartnere. Desuden kan der være langsigtede virkninger af rusmidler, som gynækologen er nødt til at kende for at kunne give den rette behandling og rådgive om de potentielle konsekvenser.

2. Det sande antal sexpartnere. Gynækologen dømmer dig ikke, hvis du har haft eller har mange sexpartnere, men vedkommende er nødt til at vide antallet for at kunne bestemme risikoen for seksuelt overførte sygdomme.

Læs også10 ting som lægen ønskede, du IKKE gjorde før et celleskrab

3. Har du eller en spiseforstyrrelse, eller er du ved at komme dig efter en spiseforstyrrelse? Spiseforstyrrelser kan påvirke din krop negativt på mange måder og give sundhedsrisici på sigt, så derfor vil din gynækolog gerne have, at du fortæller den slags.

4. Behandling af unormal celleprøve. Hvis du tidligere har fået konstateret en unormal celleprøve, kan det få indflydelse på fremtidige graviditeter, da din livmoderhals kan være forkortet. Denne oplysninger er derfor også væsentlig for din gynækolog.

5. Hele pakken om dine sexpartnere. Er du lesbisk eller biseksuel, eller er dine partnere det, så fortæl din gynækolog det. Du har lige så stor chance for at få seksuelt overførte sygdomme som lesbisk eller biseksuel. Og har du eller din partner været utro, så oplys det også gerne. Din gynækolog dømmer dig ikke uanset, hvad du fortæller, ellers bør du skifte gynækolog. 

 

Dagens Gossip