Fem ting i dit hjem, som virkelig stresser dig

Stress kan man få af mange ting. Men de færreste vidste nok, at synderen også kan være ting i hjemmet. Ifølge undersøgelser er der bevis for, at visse fysiske ting fremprovokerer angst og stress, og derfor er der god grund til at skille sig af med dem.

Det skriver det amerikanske husmodersite Goodhousekeeping.

Læs også: Når du har læst dette, smider du aldrig dine avokadosten ud igen

Her er fem af stress-synderne - som desværre også tæller din familie - i dit hjem:

1. Rod. Høje stakke af papirer, bunker af legetøj og en vask fuld af snavset opvask kan give især kvinder et højt niveau af kortisol, som er et stresshormon. Det har forskere fra UCLA’s Center of Everyday Lives and Families (CELF) opdaget. Så få nu ryddet op en gang for alle.

2. Larmende tv. Overdreven larm er lig med  overdreven stress ifølge Tripod. Og for at gøre det hele værre, så kan tv’et også gøre det svære for dig at komme igennem dine daglige gøremål. Så tænd kun for tv’et, når du rent faktisk skal se noget.

Læs også: Hvis du finder en mønt fastklemt i bildøren, så skal du straks gøre dette

3. Dine bofæller. Det er uundgåeligt, at du og din familie har små og store diskussioner, fx når din bedre halvdel ikke slår brættet ned, eller når ungerne ikke hører efter, men den slags konflikter og skænderier er store stresskilder, konkluderer et studie. Derfor er det ekstrem vigtigt med tid til dig selv. 

4. Dine spejle. Det virker stressende, hvis du har mange spejle i dit hjem, og hele tiden kommer til at kigge dig i spejlet, viser en engelsk undersøgelse. Så sørg for at spejle er noget, du har på badeværelset og ikke i hele huset. 

5. Dit arbejde. At tage sit arbejde med hjem i form af computer og papirer er ikke en god løsning, selvom det virker sådan. Det kan nemlig have en negativ effekt på dig, fordi det kan være svært at jonglere mellem familie og arbejde, og det stresser dig, ifølge engelske Health and Safety Executive.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip