Fem ting skilsmisseeksperter ville ønske du vidste, inden du blev gift

Når Amors pile rammer, og forelskelsen sætter ind, har vi det med at smide fornuft og gode råd over skulderen og nyde nuet. Den taktik kan være god, men det er langt fra altid tilfældet.

For når de lange kys og de mangers timers kiggen hinanden i øjnene er ovre, venter hverdagen, og det kan være en barsk virkelighed for folk i parforhold eller gifte.

Husmodersitet Goodhousekeeping har konsulteret en skilsmisseadvokat, en parteapeut og en økonomisk rådgiver - der til daglig har fingrene nede i det, der gør rigtig ondt på folk i parforhold - for at viderebringe deres vigtige viden om parforhold, der lakker mod enden.

Læs også: Her er grundene til, at folk bliver skilt

Her er fem ting, du skal have i baghovedet, inden du kaster dig ud i ægteskab eller parforhold:

1. Forbrugsvaner er værd at diskutere på en date. Selvom det ikke er så romantisk at tale penge  på de første dates, så er det en god ide. Det er nemlig alf omega at dig og din partner har samme syn på penge - herunder de samme vaner og mål. Måske tænker du, at din partner kan ændre sig, hvis han/hun ikke lever op til dine økonomiske forventninger, men det er en stor chance at a tage, for voksne mennesker har ofte indgroede vaner, som er svære at bryde.

2. Støtte er nødvendig. Det kan være hårdt at være gift, især fordi man forsørger at leve op til familie og venners forventninger, og fordi hverdagen kan være travl og ubarmhjertig. Og derfor har du og din partner også brug for støtte og et sted at græde ud og fortælle om jeres tanker og bekymringer. Selvom familie og venner er gode til at kritisere, så de de også gode til at hjælpe, hvis du fortæller, at du har brug for støtte. 

Læs også: Så er det bevist: Singler er tyndere end folk i parforhold

3. Hav din egen konto, som kun du bestemmer over. Et vigtigt økonomisk råd er, at du selv har styr på din konto og kredit, og sørg for, at din partner kun kan bruge af pengene med din accept.   

4. Med skilsmisse følger en sørgeperiode. Selv folk, der ikke kan komme hurtigt nok ud af deres ægteskab, kommer til at føle et tab og sørge. Store forandringer er ofte foruroligende. Og det er ikke kun ens omgivelser, der kommer til at se anderledes på en, men du kommer også til at se anderledes på dig selv.

5. Din advokat er ikke din terapeut. Det er ikke hos skilsmisseadvokaten, du skal fortælle hele din detaljerede livshistorie og forsvare, hvorfor du skal skilles. Det er spild af penge at holde advokaten hen med dine historier, opsøg i stedet en terapeut, der kan hjælpe dig videre.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip