Femte dopingsag på to måneder rammer Fuglsangs hold

Dopingsagerne fortsætter med at klæbe sig til cykelholdet Team Astana, der blandt andre tæller danske Jakob Fuglsang.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at den 20-årige Artur Fedosseyev onsdag blev den femte Astana-rytter på to måneder, der er blevet suspenderet af den internationale cykelunion (UCI) grundet en positiv dopingtest.

Som i de andre tilfælde er der tale om et anabolsk steroid, som har fældet rytteren. Prøven er afleveret 16. august i forbindelse med løbet Tour de l'Ain.

For en uge siden viste en prøve fra den kasakhiske rytter Victor Okishev også spor af et anabolsk steroid. Han kører for Astana Continental i tredje division, hvor også Artur Fedosseyev er tilknyttet.

Tidligere på efteråret blev brødrene Valentin og Maxim Iglinskiy, der begge kørte på Astanas elitehold, fældet, og siden gik det på samme måde for Continental-rytteren Ilya Davidenok.

I oktober bad UCI licenskommissionen om at tage Astanas status som World Tour-hold op til fornyet overvejelse efter de mange dopingsager.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip