Ferguson-leder siger op efter voldsom kritik

Den udtalte kritik af politikorpset i den amerikanske by Ferguson koster nu endnu en person sit arbejde.

Den såkaldte city manager, der er den øverstansvarlige embedsmand i byen, John Shaw har sagt sit job op i kølvandet på en rapport fra USA's justitsministerium, hvor der blandt andet beskrives racistiske tendenser i Fergusons politi.

John Shaw skulle som city manager føre tilsyn med politikorpset.

Byrådet i Ferguson accepterede på et møde tirsdag enstemmigt at lade John Shaw fratræde øjeblikkeligt.

Shaw havde siddet på posten siden 2007, men han har været under heftig kritik siden offentliggørelsen af justitsministeriets rapport sidste uge.

Undersøgelsen blev sat i værk, efter at en hvid politibetjent i august skød og dræbte den ubevæbnede sorte teenager Michael Brown.

Betjenten, Darren Wilson, blev ikke tiltalt i sagen, som skabte protester mod racediskrimination over store dele af USA.

Shaw er ikke den første, der står uden job som konsekvens af undersøgelsen. Mandag trak den lokale retsdommer Ronald Brockmeyer sig fra sin post, og tidligere er en politiansat blevet fyret og to andre tvunget på orlov.

Det langt overvejende hvide politi i Ferguson - en forstad til St. Louis i staten Missouri - har blandt andet i langt højere grad udstedt trafikbøder til sorte for at fylde penge i kommunekassen.

I byen kunne politifolk ifølge rapporten fra justitsministeriet finde på at stoppe folk i deres bil og lægge dem i håndjern uden nogen grund, overfuse folk med racistiske tilråb, og anvende strømpistoler, når der tilsyneladende ikke var nogen anledning.

Shaw benægter dog dele af indholdet i rapporten.

- Mit kontor har aldrig instrueret politiet i at gå efter afroamerikanere. Enhver sådan konklusion i rapporten er ganske enkelt forkert, siger Shaw i en kommentar.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip