Ferraris topchef stopper overraskende

Kommercielt klarer Ferrari sig fint, men på Formel 1-banerne har bilen ikke vundet noget i seks år.

Det kom onsdag til at koste Ferraris topchef Luca Cordero de Montezemolo jobbet.

Den 67-årige italiener træder tilbage, selv om han så sent som i weekenden gav udtryk for, at han ønskede at fortsætte tre år mere.

Han bliver afløst af Sergio Marchionne, som er chef for Ferraris moderselskab Fiat.

- En æra er forbi, og jeg har besluttet at forlade min post efter 23 fantastiske og uforglemmelige år, siger Montezemolo i en pressemeddelelse.

I en officiel meddelelse fra virksomheden får man umiddelbart indtrykket af, at beslutningen om at forlade præsidentposten ikke helt er Montezemolos egen.

- Vores ønske om at se Ferrari udfolde sit fulde potentiale på racerbanen førte til visse fælles misforståelser, som blev udtrykt offentligt i weekenden.

- Jeg vil gerne takke Luca for alt, han har gjort for Fiat, for Ferrari og for mig selv, siger Sergio Marchionne.

Da Montezemolo i weekenden sagde, at han ønskede at fortsætte i yderligere tre år, blev Sergio Marchionne samtidig citeret for, at der ikke var planlagt ændringer i Ferraris ledelse, men tilføjede:

- Ingen er uerstattelig.

- Montezemolos forretningsmæssige resultater er meget gode, men i Ferraris tilfælde bliver en leder også målt på sportslige resultater, sagde han.

Ferrari fejrer i år, at man har været til stede på det amerikanske marked i 60 år. Topchefen stopper efter eget ønske, når den markering er overstået.

/ritzau/