Ferraris topchef stopper overraskende

Kommercielt klarer Ferrari sig fint, men på Formel 1-banerne har bilen ikke vundet noget i seks år.

Det kom onsdag til at koste Ferraris topchef Luca Cordero de Montezemolo jobbet.

Den 67-årige italiener træder tilbage, selv om han så sent som i weekenden gav udtryk for, at han ønskede at fortsætte tre år mere.

Han bliver afløst af Sergio Marchionne, som er chef for Ferraris moderselskab Fiat.

- En æra er forbi, og jeg har besluttet at forlade min post efter 23 fantastiske og uforglemmelige år, siger Montezemolo i en pressemeddelelse.

I en officiel meddelelse fra virksomheden får man umiddelbart indtrykket af, at beslutningen om at forlade præsidentposten ikke helt er Montezemolos egen.

- Vores ønske om at se Ferrari udfolde sit fulde potentiale på racerbanen førte til visse fælles misforståelser, som blev udtrykt offentligt i weekenden.

- Jeg vil gerne takke Luca for alt, han har gjort for Fiat, for Ferrari og for mig selv, siger Sergio Marchionne.

Da Montezemolo i weekenden sagde, at han ønskede at fortsætte i yderligere tre år, blev Sergio Marchionne samtidig citeret for, at der ikke var planlagt ændringer i Ferraris ledelse, men tilføjede:

- Ingen er uerstattelig.

- Montezemolos forretningsmæssige resultater er meget gode, men i Ferraris tilfælde bliver en leder også målt på sportslige resultater, sagde han.

Ferrari fejrer i år, at man har været til stede på det amerikanske marked i 60 år. Topchefen stopper efter eget ønske, når den markering er overstået.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip