Festival hjælper unge med at fejre jul

Nogle af de penge, som festivalgæster i sommer smed i ølboderne på Roskilde Festival, kommer nu til at hjælpe unge med at fejre jul. Festivalen har besluttet at donere en million kroner til julehjælpen, der i forvejen står til at slå rekord.

Pengene skal bruges til at fokusere på unge mennesker, forklarer Steen Jørgensen, formand for bestyrelsen for Foreningen Roskilde Festival.

- Vi har især tilgodeset organisationer, der gør noget særligt for unge mennesker, der ofte er en lidt overset gruppe, når vi snakker om julehjælp, siger han.

- Derfor har vi doneret en million kroner til udvalgte organisationer, der har inviteret til arrangementer som julefester og Tivoli-tur, hvor man kan være sammen med hinanden i trygge og hyggelige rammer.

Også Dansk Folkehjælp har samlet midler ind til julehjælp. Der er i år indsamlet 7,15 millioner kroner, og det betyder, at 5000 familier kan få julehjælp. Det er 100 familier flere end sidste år, da der blev indsamlet syv millioner.

- Flere års fokus på julehjælp betyder, at danskere og virksomheder i Danmark er meget bevidste om, at mange har brug for hjælp til at holde jul, udtaler generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem, i en pressemeddelelse.

En af de organisationer, der får glæde af den million kroner, som Roskilde Festival donerer, er nat-herberget Café Klare. Det har brugt sin del af donationen på en julefest for 100 kvinder.

Og der var hårdt brug for donationen ifølge den daglige leder på Cafe Klare, Britta Lindqvist.

- Kvinder er på mange måder en udsat minoritetsgruppe i hjemløsemiljøet, men her kunne de slappe af og være sammen med hinanden på en måde, som de sjældent har mulighed for i hverdagen, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip