Festival jubler: Stort navn på plakaten

Den aarhusianske Northside Festival har fredag præsenteret de første navne til næste års festivalprogram.

Den amerikanske rockduo The Black Keys har været i top på publikums ønskeliste i flere år, og nu er det lykkes at få amerikanerne til at give koncert i det jyske.

- Det ubetinget mest ønskede navn til Northside de sidste tre år har været The Black Keys, og derfor er vi nu vanvittigt stolte over at have skaffet den amerikanske duo til vores publikum sammen med yderligere fire andre fantastiske navne.

- Sange som "Tighten Up" og "Lonely Boy" er moderne rockklassikere, og vi er særdeles stolte over nu at kunne annoncere, at Black Keys' første danske festivalkoncert vil finde sted i Ådalen til sommer, lyder det fra arrangørerne.

The Black Keys blev dannet i 2001, men slog først for alvor igennem i 2008 med albummet "Attack & Release". Albummet blev en stor succes, og bandet er i dag et af verdens største rockbands med flere grammypriser på hylderne.

Bandet Interpol vender efter et visit på årets Roskilde Festival tilbage til Northside, hvor amerikanerne også spillede i 2011.

Derudover er John Grant, José González og sangerinden MØ præsenteret som en del af programmet. Sidstnævnte gav også koncert ved 2014-udgaven af festivalen, ligesom hun også spillede på Roskilde Festival måneden efter.

Programpræsentationen fra Aarhus kommer dagen efter, at Roskilde Festival offentliggjorde amerikanske Pharrell Williams som et af hovednavnene på næste års festival.

/ritzau/

 

Dagens Gossip