Feststemte fans og regnvåde flag på Eurovision-øen

Den silende regn præsenterer København fra sin mest autentiske side, mens der lørdag eftermiddag bliver varmet op til Eurovision på Refshaleøen i København.

Lidt mindre hverdagsagtige er de mange tusind fans, der udklædt i nationale flag og sprayfarvet hår, står i lange køer for at opleve netop deres favorit gå på scenen i B&W Hallerne, lørdag aften.

- Vi glæder os helt vildt, det bliver så stort, udbryder Jacco van Kuyk fra Holland, der har taget sine venner under armen hele vejen til Danmark for at opleve sit livs første Eurovision.

- Vi har været her hele ugen og set alle gennemspilningerne og alle generalprøverne. Vi hepper så meget på Holland og håber sangen vinder i aften, siger han.

Længere nede i den farverige Eurovision-kø står Anne Marte Bergsen, der har taget sin teenagedatter, Mina Malene Bergsen Carran med østpå fra Skotland for at opleve grandprixet fra første parket.

- Hun hører grand prix-musik konstant inde på sit værelse, siger Anne Marte Bergsen om sin datter, der smiler genert tilbage.

- Så i julegave besluttede jeg at give hende en tur til København for at opleve det live. Vi er oprindeligt fra Norge, så vi har valgt at stemme på Tyskland, siger hun og fortæller at mor-datter-turen skal sluttes af med en tur i Tivoli.

Også det rød-hvide Dannebrog lyser op flere steder i de regngrå omgivelser på Refshaleøen. Gitte Vangsgaard og Gitte Vad fra Aarhus har sågar malet deres negle røde med et hvidt kors hen over.

- Flag er bare så festlige. De fungerer lidt som en "icebreaker", så man nemmere falder i snak med folk, siger Gitte Vangsgaard.

Flag fungerer åbenbart også som paraply, hvilket to unge piger fra San Marino demonstrerer med frydefuld fnisen.

Eurovision finder sted i B&W Hallerne på Refshaleøen i København lørdag aften og sendes live på DR1 fra kl. 21.00.

/ritzau/

 

Dagens Gossip