Fifa afventer dommerrapport omkring Suarez-bid

Det internationale fodboldforbund, Fifa, har endnu ikke besluttet, om der bliver åbnet en disciplinærsag mod Luis Suarez efter et kontroversielt bid i tirsdagens VM-opgør mellem Uruguay og Italien.

Fifa oplyser, at man vil afvente dommerens kamprapport, før man eventuelt åbner en sag.

- Vi afventer den officielle kamprapport og vil indhente de nødvendige informationer, så vi kan evaluere sagen, siger en talsmand til AFP.

Et medlem af Fifa's disciplinærudvalg, svenskeren Krister Malmsten, siger ifølge avisen Aftonbladet, at "hvis sagen havner på udvalgets bord, vil den blive behandlet upartisk, sagligt og uden de følelsesmæssige elementer, der synes at karakterisere debatten".

Stefan Wittberg, der underviser elitedommere i Sverige, mener, at Suarez skulle have været vist ud.

Men ifølge Wittberg kan angriberen helt slippe for at blive straffet. Det hele handler om, hvor meget kampens fire dommere opfattede af situationen.

- Hvis det er sådan, at de var ude af stand til at foretage en vurdering, fordi de ikke kunne se, hvad der skete, så kan Fifa uddele en straf.

- Men hvis dommerne allerede har opfattet begivenhederne og konkluderet, at det "kun" var en skalle eller et normalt frispark, så kan man ikke gøre noget bagefter, siger Wittberg ifølge Aftonbladet.

Uruguay vandt opgøret 1-0 efter en scoring i slutfasen og sendte Italien ud af VM-turneringen.

Umiddelbart inden Diego Godíns vigtige mål bed Luis Suarez den italienske forsvarsspiller Giorgio Chiellini i skulderen, hvilket skabte stor opstandelse i den italienske lejr. Dommeren så dog ikke episoden og lod Suarez blive på banen.

Det er langt fra første gang, at stjerneangriberen har brugt tænderne som våben.

Luis Suarez fik for godt et år siden 10 spilledages karantæne i en kamp for Liverpool, efter at han havde bidt Chelsea-forsvareren Branislav Ivanovic.

Dengang kom det frem, at stjerneangriberen også havde brugt tandsættet i sin tid hos Ajax Amsterdam i hollandsk fodbold.

/ritzau/

 

Dagens Gossip