Fifa afviser konspirationsteori ved VM

Det internationale fodboldforbund (Fifa) har reageret skarpt på rygter om, at forbundet har bedt dommerne ved VM-slutrunden i Brasilien om at holde igen med gule og røde kort.

Motivet skulle være at sørge for, at så få spillere som muligt pådrager sig karantæner i de afgørende kampe.

- Det er uacceptabelt, at der er anklager om, at en hemmelig plan skal forhindre røde og gule kort. Det ville betyde, at man kunne risikere og tolerere skader.

- Vi kan ikke acceptere anklagen om, at der skulle være en hemmelig plan fra Fifa, siger Fifas talsmand Walter De Gregorio.

Rygterne fik næring efter den kontant spillede kvartfinale mellem VM-værten Brasilien og Colombia, hvor det første gule kort først blev uddelt efter 63 minutter.

Den spanske dommer, Carlos Velasco Carballo, tillod blandt andre Brasiliens anfører, Thiago Silva, flere hårde tacklinger, uden at dommeren trak det gule kort.

Kort før tid blev Brasiliens største stjerne, Neymar, tacklet ud af VM-slutrunden, da han brækkede en ryghvirvel efter at have fået colombianeren Juan Zunigas knæ i ryggen.

Pudsigt nok fik samme Thiago Silva kampens første gule kort, da han løb i vejen for Colombias målmand, David Ospina.

Det betyder, at anføreren er karantæneramt, når Brasilien tirsdag møder Tyskland i VM-semifinalen.

Fifa har i øvrigt fået en sag på halsen fra Brasilien, som ønsker det gule kort ophævet, så Silva kan være med mod Tyskland.

/ritzau/

 

Dagens Gossip