Fifa afviser spekulation om ny Sepp Blatter-periode

Tidligere på måneden annoncerede Sepp Blatter, at han vil trække sig som præsident for det internationale fodboldforbund (Fifa), men mandag er en af Blatters rådgivere citeret for, at schweizeren alligevel overvejer at blive på posten.

Den idé bliver dog skudt i sænk af Fifa, der påpeger, at rådgiveren, Klaus Stöhlker, ikke længere har mandat til at tale på vegne af Blatter, eftersom Stöhlkers samarbejde med Blatter og Fifa er stoppet.

- Klaus Stöhlkers samarbejde med Fifa-præsidenten sluttede 31. maj. Præsidenten vil i stedet gerne fremhæve sine udtalelser fra 2. juni, lyder det i en pressemeddelelse fra Fifa.

29. maj blev Sepp Blatter genvalgt som præsident for Fifa, men 2. juni trak han sig efter massivt pres som følge af en mulig korruptionssag.

Søndag skrev den schweiziske avis Schweiz am Sonntag, at flere fodboldforbund fra Asien og Afrika angiveligt skriftligt har bedt Blatter om at blive på posten.

Herefter udtalte Klaus Stöhlker mandag, at Blatter ville genoverveje situationen, men det afviser Fifa altså.

Fifa forventer ifølge BBC at udpege afløseren for Sepp Blatter i december, men blandt andet har EU-Parlamentet været ude at sige, at han skal forlade posten med det samme.

/ritzau/

 

Dagens Gossip