Fifa har magt til at udelukke Suarez på klubniveau

Det internationale fodboldforbund (Fifa) har magten til at give Luis Suarez karantæne på klubniveau, hvis Uruguay-spilleren får en straf for angiveligt at have bidt italieneren Giorgio Chiellini i skulderen under tirsdagens VM-kamp.

Men det er usandsynligt, at Liverpool skal undvære sin stjerne, hvis Fifa giver Suarez karantæne. For selvom Fifa kan straffe spillere på klubniveau, så er proceduren normalt, at Fifa giver landskampskarantæner.

Den længste straf, som Fifa har givet, faldt tilbage i 1994, da italieneren Mauro Tassotti under VM-slutrunden i USA hamrede albuen mod Luis Enrique, så spanieren brækkede næsen. Det kostede Tassotti otte kampes karantæne for Italien.

Suarez risikerer en karantæne på op til 24 kampe eller to års udelukkelse fra fodbold for den nuværende sag. Det er maksimumstraffen, som Fifa kan give.

Fifa har bedt Luis Suarez komme med en forklaring i sagen. Angriberen kan fortælle sin egen version af episoden indtil onsdag aften klokken 22 dansk tid.

Kampens mexicanske dommer Marco Rodríguez så ikke episoden, men Fifa har åbnet en disciplinærsag, efter at tv-billeder viste det, der godt kunne ligne et Suarez-bid på Chiellini.

Det er ikke første gang, at Suarez er havnet i bide-sager. To gange i karrieren har han fået karantæne for at bide en modstander.

Som Ajax-spiller fik han i 2010 syv spilledags karantæne for at bide en spiller fra PSV Eindhoven i skulderen, og sidste år satte Suarez som Liverpool-spiller tænderne i Chelseas Branislav Ivanovic. Det kostede Suarez 10 kampe i skammekrogen.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip