Fifa-medlem: Rusland og Qatar kan miste VM-værtskaber

08/06/2015 11:55

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Hvis der findes beviser for bestikkelse, kan Rusland og Qatar miste deres værtskaber for VM i fodbold i henholdsvis 2018 og 2022.

Det siger et højtstående Fifa-medlem for første gang, da schweizeren Domenico Scala søndag slog det fast i et interview med den schweiziske avis Sonntagszeitung.

- Hvis der eksisterer beviser for, at Rusland og Qaar blev VM-værter på baggrund af bestikkelse, kan tildelingerne blive annulleret, siger han.

Schweizeren skynder sig dog at understrege, at de eventuelle beviser endnu ikke er fundet.

Domenico Scala er sat i spidsen for den komité, som skal lede Fifa fra Blatter og hen til en ny præsident for den store fodboldorganisation. Han skal sørge for, at det kommende præsidentvalg forløber så godt som muligt.

Schweiziske myndigheder er i færd med at undersøge, om der er sket bestikkelse i forhold til værtskaberne for VM i 2018 og 2022. Det sker som en del af en større undersøgelse, som også har ført til spørgsmål i forbindelse med VM i Sydafrika i 2010.

14 nuværende og tidligere Fifa-medarbejdere og ansatte inden for sportsmarketing er desuden anklaget i USA for at have deltaget i bestikkelse. Sagerne skulle gå omtrent 20 år tilbage og handle om rundt regnet 990 millioner kroner.

/ritzau/