Fifa-præsident afviser VM-finale lillejuleaften

Selvom det endnu ikke er endeligt besluttet, tyder meget på, at VM i fodbold i 2022 bliver flyttet fra juni-juli til november-december på grund af det meget varme klima i Qatar.

Ifølge præsidenten for det internationale fodboldforbund (Fifa), Sepp Blatter, kommer selve VM-finalen dog ikke til at blive spillet den 23. december, som det ellers har været nævnt de seneste dage.

- VM fortsætter ikke frem til den 23. december, det er helt klart. Vi bliver nødt til at være færdige den 18. december. Jeg er imod at fortsætte frem til den 23. december, siger Fifa-præsidenten ifølge nyhedsbureauet AFP.

Sepp Blatter vil fremføre sit synspunkt for Fifas eksekutivkomité i næste måned, når komitéen skal lægge sig fast på datoerne for VM i Qatar.

Det europæiske fodboldforbund (Uefa) har udtrykt ønske om, at VM i 2022 bliver afviklet fra den 26. november til den 23. december, men det kommer altså ikke til at ske ifølge Sepp Blatter.

Fifas såkaldte taskforce foreslog for nylig, at VM i Qatar skal afholdes i november-december.

Det har skabt furore blandt de europæiske topklubber, fordi et VM i denne periode kommer til at kollidere med mange kampe i både de nationale ligaer og Champions League.

Tirsdag sagde Karl-Heinz Rummenigge, der udover at være formand for storklubben Bayern München også er formand i sammenslutningen European Club Association (ECA), følgende:

- I fodboldverdenen vil omlægningen af VM i 2022 betyde en meget vanskelig og udfordrende opgave, som vil komme til at kræve store kompromiser.

- Vi forventer, at klubberne vil blive kompenseret for tabene, hvis den endelige beslutning om at flytte VM bliver truffet.

Sepp Blatter forsøger at anlægge en diplomatisk linje.

- Klubberne er ikke rasende, men de er heller ikke glade. Selvom der er noget støj omkring Fifa og VM i Qatar, har klubberne syv år til at forberede sig på det.

Præsidenten slår dog fast, at han er enig med Fifas generalsekretær, Jerome Valcke, der har afvist, at klubberne skal have kompensation, fordi klubkalenderen bliver afbrudt.

- Jeg mener ikke, at de skal kompenseres, siger Sepp Blatter.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip