Fifa udelukker tidligere vicepræsident på livstid

Den etiske komité i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) meddeler tirsdag, at forbundets tidligere vicepræsident Jack Warner er udelukket fra alle fodboldrelaterede aktiviteter på livstid.

Komitéen har fundet det bevist, at Warner har stået bag adskillige og gentagne ulovlige og uetiske handlinger i de forskellige positioner, han har siddet på i fodboldverdenens top.

Jack Warner var vicepræsident i Fifa og præsident for Concacaf, fodboldforbundet for Nord- og Centralamerika samt Caribien, frem til 2011, hvor han måtte stoppe begge steder efter anklager om korruption.

Og ifølge Fifas etiske komité har Warner handlet ulovligt i sit embede.

- Han var en hovedaktør i aftalerne omkring tilbud, accept og modtagelse af uoplyste og ulovlige betalinger - samt øvrige aftaler om betaling, lyder det i en meddelelse fra den etiske komité.

Jack Warner fra Trinidad og Tobago kæmper i øjeblikket for ikke at blive udleveret til USA, hvor han i forbindelse med den verserende Fifa-skandale er anklaget for medvirken til korruption og hvidvaskning for mange millioner dollar.

Det har han gjort siden juli, hvor de amerikanske myndigheder efterspurgte at få ham udleveret. Selv nægter han sig skyldig.

Også i hjemlandet er Warner under anklage for diverse lovovertrædelser fra sin tid i Concacaf og Fifa, og her skal han afhøres i december.

Meddelelsen om Warners livstidsudelukkelse kommer få dage efter, at Fifa-præsident Sepp Blatter formelt er kommet under anklage i Fifa-skandalen, hvor Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) præsident, Michel Platini, også er nævnt i forbindelse med en mistænkelig betaling.

Blatter har meddelt, at han stopper som præsident for Fifa ved et ekstraordinært valg i slutningen af februar 2016, hvor Michel Platini vil forsøge at blive valgt som schweizerens efterfølger.

/ritzau/

 

Dagens Gossip