Fifa-whistleblower frygter for sit liv

Det har haft store konsekvenser at levere oplysninger til den rapport, der har kulegravet anklagerne om korruption i det internationale fodboldforbund, Fifa.

En af meddelerne, Phaedra Al-Majid, fortæller, at hun i dag er under politibeskyttelse og frygter for sin sikkerhed.

- Pludselig stod tre FBI-agenter i døren og ville tale med mig. Jeg lukkede dem ind, og de sagde: Vi er her, fordi vi ved, at du har modtaget trusler, og vi ved, at sikkerheden for dig og dit barn er i fare, siger Al-Majid i et interview med Sky Sports.

Phaedra Al-Majid var ansat som pressechef for internationale medier i Qatar 2022 - organisationen, der arbejdede for at få fodbold-VM til olielandet.

Hun blev opsagt i 2010, men valgte senere at dele sin viden med anklager Michael Garcia, der udarbejdede Fifa-rapporten.

Samtalerne foregik under løfte om anonymitet, men den blev brudt, da Al-Majids navn - sammen med andre - blev afsløret i det resume af rapporten, som Fifa har valgt at offentliggøre.

- Det har kostet både personligt og følelsesmæssigt. Jeg er sikker på, at jeg kommer til at se mig over skulderen resten af livet.

- Det kostede mig troværdighed og vigtigst af alt, så kostede det sikkerheden for mig og mine børn. Men jeg mener, at jeg var vidne til noget, og jeg måtte sige det, jeg havde set, forklarer hun.

Phaedra Al-Majid erkender, at hun har undervurderet situationen.

- Jeg tror, at jeg har været meget naiv. Jeg var ikke forberedt på, hvordan whistleblowere bliver behandlet. Vi er blevet de slemme, siger hun.

Fifa har indtil nu afvist at offentliggøre hele Michael Garcias rapport, selv om Garcia ikke vil kendes ved konklusionerne i det resume, som fodboldforbundet har valgt at dele med omverdenen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip