Fifas Qatar-rapport er klar til september

Den Fifa-rapport, der skal kortlægge søgeprocessen om VM-værtskabet i 2018 og 2022, bliver først offentliggjort til september.

Verdensfodboldforbundet annoncerede ellers tidligere på året, at rapporten ville ligge klar umiddelbart efter VM-slutrunden i Brasilien, men nu er offentliggørelsen altså udskudt.

- Vi forventer at aflevere vores rapport i den første uge af september, lyder det fra Fifa.

Det er amerikaneren Michael Garcia, der står i spidsen for undersøgelsen, som er blevet sat i værk efter massive beskyldninger om korruption og urent trav, da Qatar blev tildelt værtskabet for VM i 2022. Også tildelingen af VM 2018 til Rusland bliver gransket.

Lige før VM skrev den engelske avis Sunday Times, at Qatar brugte bestikkelse i jagten på VM-værtskabet.

Tidligere Fifa-medlem Mohamed Bin Hammam skulle ifølge avisen have betalt millioner af dollar for stemmer på Qatars vegne.

Når rapporten er klar, bliver det lederen af Fifas etiske komité, tyskeren Hans-Joachim Eckert, der skal tage stilling til det videre forløb.

Højt placerede Fifa-medlemmer har tidligere slået til lyd for en omafstemning, hvis korruptionsanklagerne viser sig at holde vand.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip