Filippinere vender hjem efter tyfonen

Skrevet af admin

|

08/12/2014

Dagens topnyheder

Hundredtusinder af filippinere er så småt begyndt at vende tilbage til deres hjem, efter at en kraftfuld tyfon i weekenden gik i land i østaten.

Tyfonen Hagupit bevæger sig fortsat på tværs af Filippinerne, men er aftaget en del i styrke, skriver Reuters.

Indtil videre tyder alt på, at masseevakuering inden stormen har virket efter hensigten. Selvom adskillige familier har fået ødelagt deres hjem, er dødstallet sammenlignet med tidligere storme minimalt.

Ifølge FN har myndighederne faktisk endnu ikke meldt om omkomne. Nyhedsbureauet Reuters skriver dog, at fire personer har mistet livet i forbindelse med uvejret.

Over en million mennesker havde på forhånd søgt tilflugt på evakueringscentre i hele landet.

Myndighederne turde ikke tage nogen chancer efter sidste års supertyfon Haiyan, der kostede flere end 7000 mennesker livet.

- Vi er glade for, at vi har lært fra vores tidligere oplevelser. Det er et godt tegn, siger Gwendolyn Pang fra Røde Kors i Filippinerne ifølge Reuters.

Hagupit bevæger sig mandag mod vest med 10 kilometer i timen mod provinsen Oriental Mindoro. Selvom tyfonen flere gange er blevet nedgraderet i styrke, måles der fortsat vindstød på op til 150 kilometer i timen.

Omkring 600 danskere har meldt sig på den såkaldte danskerliste i Filippinerne, siger den danske ambassadør i landet. Listen giver Udenrigsministeriet mulighed for at kontakte udrejste danskere i krisesituationer.

Ambassadør Jan Top Christensen har ikke hørt fra danskere, der er kommet i nød på grund af tyfonen.

- Efter vores opfattelse er der meget få danskere i de områder, hvor tyfonen gik i land og har hærget hidtil, siger Jan Top Christensen til Ritzau.

/ritzau/