Finalevej åbner sig for Wozniacki: Kvitova lider exit

Ganske vist skal Caroline Wozniacki vinde yderligere tre kampe, inden hun er klar til Wimbledon-finalen, der spilles samme dag, som hun fylder 25 år.

Men vejen til finalen blev lørdag aften noget mere overskuelig for den femteseedede dansker, der selv slog Camila Giorgi i tredje runde lørdag.

Vejen åbnede sig, da den forsvarende mester i Wimbledon, Petra Kvitova, blev slået ud i tredje runde.

Den andenseedede tjekke blev overraskende sendt ud, da serberen Jelena Jankovic viste sig for stærk.

Jankovic, der tidligere i karrieren har været oppe som nummer ét i verden, vandt 3-6, 7-5, 6-4 over den forsvarende mester, som også vandt Wimbledon i 2011.

Dermed er vejen til dansk succes banet i Wimbledon. Caroline Wozniacki er nu den spiller i den nederste lodtrækningshalvdel, som er seedet bedst.

Hun lå til at skulle møde Kvitova i en eventuel semifinale, hvilket ville blive en svær opgave.

Wozniacki har tidligere tabt klart til Kvitova på Wimbledons græs, og fredag sagde træner Piotr Wozniacki, at han anså Serena Williams og Kvitova som de to klart bedste græsspillere i turneringen.

Serena Williams befinder sig i den anden halvdel af turneringen og kan tidligst blive Wozniackis modstander i finalen.

Først skal Wozniacki møde spanieren Garbine Muguruza (seedet 20) i mandagens 1/8-finale.

I kvartfinalen venter schweizeren Timea Bacsinszky (seedet 15) formentlig som en eventuel modstander.

Skulle Wozniacki også spille sig i semifinalen, vil den 13.-seedede polak Agnieszka Radwanska være den højst seedede, hun kan møde.

Men efter sejren over Kvitova lørdag skal man ikke undervurdere Jelena Jankovic, der mandag møder Radwanska i 1/8-finalen.

Jankovic viste fremragende moral, efter Kvitova tog teten fra start i tredje runde. Kvitova vandt første sæt og var også oppe med et servegennembrud i andet sæt, inden Jankovic fik overtaget.

I et tæt tredje sæt afgjorde hun kampen ved at bryde Kvitova på sin første matchbold.

/ritzau/

 

Dagens Gossip