Finanslov giver enlige forsørgere 3150 kroner ekstra

Regeringens finanslov med Venstre og De Konservative vil gøre det mere attraktivt for især enlige forsørgere at komme i arbejde.

Det viser en beregning, som Finansministeriet har lavet, efter aftalen blev indgået sent tirsdag aften.

Som en del af prisen for at sige ja fik Venstre og De Konservative på et otte timer langt forhandlingsmøde presset en fremrykning af højere beskæftigelsesfradrag ind i aftalen.

Det skal gøre det mere attraktivt for danskerne at have et arbejde frem for at være på offentlig forsørgelse.

For de fleste danskere i beskæftigelse vil det give op til 365 kroner om året ekstra i rådighedsbeløb. Men særligt enlige forsørgere vil kunne mærke aftalen.

Finansloven forbedrer årligt rådighedsbeløbet for en enlig LO'er med ét barn med 3150 kroner, viser beregninger fra Finansministeriet.

Fremgangen for et typisk LO-par med to børn er ifølge Finansministeriet på 730 kroner.

Næste år er parterne enige om at bruge knap 500 millioner kroner på at fremrykke skattereformens forhøjelse af beskæftigelsesfradraget. Samtidig afsættes der 105 millioner kroner til at fremrykke det ekstra beskæftigelsesfradrag for enlige forsørgere.

Regeringen og VK er samtidig enige om at afsætte 60 millioner kroner årligt til at lempe modregningen for kontanthjælpsmodtagere, der har deltidsarbejde.

Det betyder ifølge Finansministeriet, at en enlig kontanthjælpsmodtager med en beskæftigelse på 15 timer om ugen vil få øget det årlige rådighedsbeløb med knap 5000 kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip