Finansminister: Danmark er ved at komme fri af krisen

Det går fremad for Danmark igen. Og finansminister Bjarne Corydon (S) er tilfreds med, at budskabet er samstemmende fra både Det Økonomiske Råds vismænd og fra regeringens økonomer.

- Væksten er ved at være tilbage i Danmark. Det vurderede regeringens økonomer mandag, og det billede kan jeg med glæde konstatere, at Det Økonomiske Råd er enig i, siger finansministeren i en kommentar.

- Sidste år steg beskæftigelsen herhjemme med 22.000 i løbet af året, og forbrugerne er begyndt at tro på fremtiden. Regeringens politik virker, siger Bjarne Corydon.

Vismændene vurderer i deres forårsrapport, at finanspolitikken vil yde et vækstbidrag på en kvart procent i 2014 og være svagt vækstdæmpende i 2015.

- Regeringens har en strategi om fortsat at stimulere økonomien i år, og så lette foden en anelse fra speederen næste år, hvor væksten ventes højere. På den måde kan vi også holde Danmark ude af en ny henstilling fra EU, siger Bjarne Corydon.

Samtidig ser det ud til, at regeringen holder sig inden for de fastsatte budgetter. Og det notere Bjarne Corydon sig med tilfredshed.

- Budgetloven sikrer tillid til dansk økonomi på de internationale finansmarkeder, og det er med til at sikre en lav rente til gavn for husholdningerne og den økonomisk vækst herhjemme, siger han.

- Selvom de økonomiske rammer er snævre disse år, har regeringen formået at prioritere penge til bedre velfærd. Faktisk har vi skabt plads til, at vi hvert år kan løfte velfærden med godt tre milliarder kroner frem mod 2020, siger Bjarne Corydon.

/ritzau/

 

Dagens Gossip