Finne slår rekord for hurtigste tennissejr

21/03/2014

Det gik ualmindeligt stærkt, da den finske tennisspiller Jarkko Nieminen torsdag lammetævede sin modstander i første runde af ATP-turneringen i Miami.

Da verdens nummer 40 igen kunne pakke sin ketsjer i tasken, var der nemlig kun gået 28 minutter og 20 sekunder, og det er rekord for hurtigste sejr på ATP-touren.

På den anden side af nettet stod australske Bernard Tomic, der tabte med de smertefulde cifre 0-6, 1-6.

Til australierens forsvar skal det dog nævnes, at kampen var hans første, siden han måtte trække sig fra Australien Opens første runde med en skade - midt under en kamp mod Rafael Nadal på grand slam-turneringens største bane, Rod Laver Arena.

21-årige Tomic, der ligger nummer 74 på verdensranglisten, er siden blev opereret, og det var ikke ventet, at han allerede ville være klar til kamp.

- Jeg følte, at jeg gjorde det bedste, jeg kunne, sagde Tomic efter det svigende nederlag, hvor han kun vandt 13 point i alt.

- Forhåbentlig kan jeg være tilbage 100 procent om lidt tid, fortsatte han.

Den seneste rekord blev holdt af briten Greg Rusedski, der slog Carsten Arriens fra Tyskland 6-0, 6-0 ved turneringen Sydney International på bare 29 minutter.

Touren begyndte at holde styr på rekorderne i 1991.