Fint festivalvejr: Det bliver varmere dag for dag

Mens termometeret kommer til at stå på mellem 15 og 20 grader mandag, kan der aflæses hele 27 grader, når vi når frem til lørdag. Der bliver nemlig tale om en gradvis temperaturstigning i løbet af ugen ifølge vejrprognosen fra DMI.

Koldest bliver det i Vestjylland, mens festivalfolket i Roskilde kan se frem til de pæneste temperaturer på skalaen. Der kan dog også falde noget vand i ugens løb - både over Dyrskuepladsen i Roskilde og over resten af landet.

- Det er en uge, hvor det vil blive en blanding mellem sol og skyer samt nogle enkelte byger, og så bliver det gradvist bare varmere, siger DMI's vagthavende meteorolog Michael Skelbæk.

Mandag lægger ud med en flot omgang solskin, men der kommer flere skyer ind over landet i løbet af dagen, og der er mulighed for lokale byger. Skyerne bliver hængende tirsdag, som meteorologen betegner som ugens dårligste vejrdag.

- Der kommer knap så meget solskin og byger flere steder, varsler Michael Skelbæk.

Temperaturen holder sig lige under 20 grader.

- Men så går det for alvor fremad. Onsdag ser fin ud efter lidt skyer først på dagen, men solen trænger igennem med varmere luft og op til 22 grader, siger han.

Torsdag, hvor musikprogrammet på Roskilde Festival begynder, ryger temperaturen endnu en grad op til 23 grader, og der vil komme en hel del sol.

- Temperaturen tager endnu et nøk opad fredag, hvor det bliver op til 25 grader. Der kan komme et par lokale byger, men de fleste vil opleve tørvejr.

- Der er lidt usikkerhed om, hvad der sker i weekenden, men det ser ud til, at der kommer regn og tordenbyger nede fra Tyskland, siger Michael Skelbæk.

Søndag bliver lidt køligere end lørdagens op til 27 grader, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip