Fire-årige Thea gik fem kilometer i søvne: Troede huset brændte

Lotte Sørensen

|

16/09/2014

Dagens topnyheder

Lille Thea blev sammen med sin søster passet hos sin moster, da hun natten til mandag gik fra mosterens hjem i landsbyen Nordvågen i det allernordligste Norge. Det skriver Verdens Gang.

Hun drømte nemlig, at huset brændte, så i søvne tog hun støvler på, låste hoveddøren op og gik for at slippe væk. Hun gik ned til det lokale fiskeopdræt, men i drømmen brændte det også her, så hun fortsatte sin tur, som først endte mandag morgen 6.15.

Læs også: Tre-årig pige fundet alene på p-plads i nat

Her blev hun fundet i nabobyen Honningsvåg, fem-seks kilometer fra mosterens hjem, kun iført sine underbukser og støvler. Politiet ringede kort efter til den sovende moster, Kristine Sørensen.

- De spurgte mig, om det var mig, som passede Thea, og om jeg var sammen med hende. Jeg sprang ind i soveværelset og blev helt ude af mig selv, da jeg så, at hun ikke lå i sengen, fortæller mosteren.

Hvor længe Thea har gået rundt alene, og hvilken vej hun er gået, ved man ikke. Hun havde det dog godt, da hun blev fundet, og var ikke særlig kold, selvom det havde blæst kraftigt i området hele natten.

Læs også: 8-årig fundet på skole midt om natten: Glædede sig til sidste skoledag

Theas mor, Nadia Sørensen Leinan er på ferie i Grækenland og vågnede mandag op til en masse beskeder og ubesvarede opkald.

- Jeg blev først helt kvalm og skrækslagen. Jeg ved jo, at det har været lortevejr hjemme, og tænkte med skræk på, hvor galt det kunne være gået. Heldigvis er hun en sej og stærk pige, siger moderen over telefonen fra Grækenland.

Hun fortæller, at Thea tit går i søvne, men at det ikke plejer at være et problem.

Ifølge moster Kristine Sørensen har Thea taget den grimme oplevelse med ophøjet ro. Hun var først lidt stille, da hun kom hjem, men er siden livet op og har leget. Hun har også fortalt mere om sit natlige eventyr.

- Hun sagde blandt andet til mig: "Moster, jeg var altså vældig dygtig og holdt mig ind til vejkanten hele tiden, så jeg ikke ville blive kørt ned", siger Kristine Sørensen.

Thea har nu fået kælenavnet "tøffe-Thea med propellstøvlene" - på dansk seje Thea med propelstøvlerne.