Fire års søgen efter betjente ender uden resultat

En uskyldig flyttemand blev 8. december 2009 anholdt sammen med to andre under klimatopmødet COP 15 i København, fordi politiet ved en fejl forvekslede dem med terrorister.

Flyttemanden klagede efterfølgende over den behandling, han blev udsat for i løbet af de 13 timer, han var frihedsberøvet, før politiet opdagede brøleren.

Det er snart fire år siden, han blev kørt bagbundet rundt i København med bind for øjnene og måtte tisse i en flaske med hænderne bundet på ryggen, men først nu nærmer klagesagen sig en afslutning, skriver Politiken fredag.

Men ligesom alle andre instanser, der gennem de sidste næsten fire år har været involveret i klagesagen, har Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) måttet opgive at identificere alle relevante betjente.

- Det er overhovedet ikke tilfredsstillende, siger DUP's direktør, Kirsten Dyrman til Politiken om det forhold, at DUP har været nødt til at kontakte over 80 navngivne politifolk i forbindelse med efterforskningen, fordi Københavns Politi ikke kunne fortælle, præcis hvilke betjente der håndterede flyttemanden.

DUP har afsluttet sin behandling af klagen ved at afvise to af klagepunkterne og sende tre klagepunkter videre til Statsadvokaten, som ikke skal efterforske sagen, men kun tage stilling til, om der er grundlag for at rejse tiltaler mod betjente.

- I vores redegørelse til Statsadvokaten har vi også skrevet, at Københavns Politi bør gøres opmærksom på, at det både ud fra en tidsmæssig, ressourcemæssig og retssikkerhedsmæssig vurdering ikke har været tilfredsstillende.

- Vi må kunne stille det krav, at vi relativt nemt kan få at vide, hvem det er relevant for os at tale med, siger Kirsten Dyrman til Politiken.

Politiken henvendte sig klokken 14.38 i torsdag til Københavns Politi, men her var svaret, at det var for kort varsel til at få en kommentar til kritikken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip