Fire gammeldags råd, der rent faktisk hjælper på menstruationssmerter

I gamle dage klarede menstruerende kvinder sig uden panodil og andet godt fra apoteket, men hvad gjorde de så? De havde masser af gode råd og naturmedicin at ty til. Og selvom metoderne til at lindre menstruationssmerterne har en del år på bagen, så er de stadig værd at notere sig.

Det amerikanske husmodersite Goodhousekeeping har samlet en opsigtsvækkende liste af gammeldags muligheder, der efter sigende skulle være ganske effektive.

Læs også: Gem dine børns mælketænder: Det kan redde deres liv

1. Varm olie på maven.
Amerikansk olie virker lindrende, når man har smerter. Dyp tre lag bomuld eller uld i olien, indtil det er helt vådt. Læg det på din mave og placer en plasticpose ovenpå, og til sidst putter du en varmedunk eller -pude på. Bliv liggende stille i 30-45 minutter. Dette trick skal man benytte sig af i ugen op til sin menstruation og ikke under menstruationen.

2. Kål i bh’en.
Det lyder som en joke, mænd har fundet på, men den skulle være god nok. Kålen er antiinflammatorisk og kan lindre brystspændinger, hvis kold kål får ophold i bh’en. Den sunde grøntsag kan også placeres på maven for at afhjælpe smerter der. Endelig kan kålen varmes op i fx mikrobølgeovnen og bruges i et omslag til både mave og bryster.

Læs også: Fem tegn på kræft, vi ofte ignorerer

3. Drik en kop urtete.
Krampe bark er især god at bruge i en kop te, fordi olien fra træet modvirker kramper herunder mavekramper. Røde hindbærblade er også et effektivt krampemiddel, ligesom ingefær er kendt for sin antiinflammatoriske egenskaber - du kan både bruge ingefærte og selv putte stykker af frisk ingefær i kogende vand.  

4. Få en orgasme.
Selvom du ikke føler dig topsexet, når blodet fosser ud, så er orgasmen en nem måde at få din bækkenbund til at slappe af og holde kramperne på afstand. 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip