Fire gidsler fra supermarked-drama begraves i Israel

Tirsdag formiddag bliver de fire jøder, der blev dræbt under en gidseltagning i et supermarked i den franske hovedstad, Paris, i fredags, stedt til hvile.

Yoav Hattab, Philippe Braham, Yohan Cohen og Francois-Michel Saada bliver begravet ved en fælles ceremoni på kirkegården Givat Shaul, der ligger i den vestlige udkant af Jerusalem.

Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, landets præsident, Reuven Rivlin samt medlemmer af Israels fransktalende samfund vil blandt andre deltage i ceremonien.

Herudover ventes det, at mange almene borgere vil deltage, og politiet har lukket et stort område omkring kirkegården for trafik.

Mandag blev de fire dræbte gidslers lig udleveret fra retsmedicinsk afdeling i Paris, hvorefter de blev fløjet til Israel. De ankom til Ben Gurion-lufthavnen i Tel Aviv natten til tirsdag.

Franske specialstyrker stormede det jødiske supermarked omkring klokken 17 fredag og dræbte gidseltageren Amedy Coulibaly, der havde forskanset sig indenfor med adskillige automatvåben og store mængder ammunition.

Anklagemyndigheden i Paris har oplyst, at de fire gidsler, som blev dræbt, mistede livet, før politiet stormede butikken.

Et øjenvidne fortæller til radiostationen Europe 1, at et af gidslerne forsøgte at tage et våben, som Coulibaly havde stillet fra sig, for at skyde gidseltageren, men i stedet for blev gidseltagerne selv skudt.

Coulibaly sagde kort tid inden sin død i et telefoninterview, at han angreb supermarkedet, fordi han ville ramme jøder. Samtidig sagde han, at han havde tilknytning til den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat.

Derudover påstod han, at han arbejdede sammen med de to brødre, der ligeledes fredag blev dræbt i en politiaktion uden for Paris. Brødrene stod bag onsdagens angreb på satiremagasinet Charlie Hebdo, hvor 12 personer blev dræbt.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip