Fire hackere tiltalt for at angribe fagforbund

Københavns Politi har nu rejst tiltale mod fire personer, der mistænkes for at stå bag hackerangreb mod blandt andre LO og fagforeningen 3F.

Politiet mener, at de fire personer er medlemmer af hackerkollektivet Anonymous, og at de har deltaget i såkaldte dos-angreb på en række organisationer og foreningers hjemmesider.

- Det har været en meget langstrakt efterforskning, som til sidst har ledt frem til de fire personer, siger senioranklager Ebbe Arentoft til Ritzau.

Ifølge politiet udsprang angrebene af konflikten på Restaurant Vejlegården, som fagforeningen 3F i sommeren 2012 blokerede, fordi restauranten havde indgået ny overenskomst.

Tre af de tiltalte har været anholdt og afhørt i sagen, men ingen af dem har siddet varetægtsfængslet, oplyser anklageren.

- Den fjerde har vi ikke kunnet finde frem til, derfor er al kommunikation med ham foregået gennem hans forsvarsadvokat, siger Ebbe Arentoft.

Ud over 3F og LO blev også 3F's arbejdsløshedskasse, HK og Socialdemokraterne ramt af angrebene, som ifølge politiet forhindrede dem i "at råde over hjemmesiderne".

Alle angrebene skete ifølge anklageskriftet i sommeren og det tidligere efterår 2012, hvor gerningsmændene ved hjælp af hackerværktøjer sendte utallige forespørgsler til hjemmesiderne, der til sidst blev lagt ned i et længere tidsrum.

Ved angrebet på 3F's arbejdsløshedskasse blev omkring 30.000 arbejdsløse i et par døgn hindret i at indberette dagpenge.

En af personerne er desuden tiltalt for i "adskillige tilfælde" at have forsøgt at skaffe sig adgang til databaserne hos en række offentlige institutioner, herunder cpr-registret, og i to tilfælde at have haft held med det.

Sagen, der skal behandles i Københavns Byret, er endnu ikke berammet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip