Fire mænd dømt i stor bedragerisag

Fire mænd er fredag ved Vestre Landsret dømt for databedrageri af særlig grov beskaffenhed for over fire millioner kroner.

Den 27-årige Fouad Iskandarani fik tre års fængsel, mens den 31-årige Henrik Grundahl og den 26-årige Kasper Ejstrup Christiansen blev idømt halvandet års fængsel. En fjerde tiltalt mand på 38 år blev dømt til psykiatrisk behandling.

Sagen drejer sig om omfattende bedrageri med dankort for at skaffe penge til at købe guld for. I alt er der bedraget for 4.830.460 kroner.

Det er kun i begrænset omfang lykkedes for politiet at finde frem til udbyttet.

Fidusen var at oprette fiktive firmaer, der lejede kortterminaler hos Nets Danmark. Så kunne de ved hjælp af normale kortbetalinger fifle med tallene og få overført betydelige beløb.

Svindelen er foregået fra juli 2011 og frem til 4. september 2012 med firmaer i Aalborg, Løgstør og Frederikshavn.

Med et firma i Frederikshavn fuskede de med stjålne dankort, så de fik overført 1.700.000 krone. De nåede at hæve pengene 4. september 2012, inden kortet blev spærret.

To overførsler på i alt 1.749.000 kroner gik til et firma i København som betaling for guld, inden dankortet blev spærret.

Et firma brugte en dankort-automat til at lave fusk med såkaldte offline-indbetalinger. I et fiktivt byggefirma foregik svindlen ved at manipulere med dankortindbetalinger, så Nets blev bedraget for 249.000 kroner i januar 2012.

I et værkstøjsfirma i Løgstør fiflede de med terminalen og fik overført i alt en million kroner til først selskabets konto og derefter ud til deres egne konti.

I byretten fik den 27-årige Fouad Iskandaranifik tre års fængsel, mens den 31-årige Henrik Grundahl blev idømt halvandet års fængsel.

En tredje tiltalt mand på 38 år blev dømt til psykiatrisk behandling, mens den 26-årige Kasper Ejstrup Christiansen blev frifundet i byretten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip