Fire røvere fængslet efter stor politiaktion

Fire mænd er onsdag eftermiddag blevet varetægtsfængslet i fire uger, efter at de tirsdag formiddag blev anholdt og sigtet for deres roller i en stribe røverier på Sjælland.

De fire mænd på 17, 23, 23 og 35 år er alle fra Ballerup-området.

Sammen med yderligere fem personer blev de anholdt, da Nordsjællands Politi og Københavns Vestegns Politi tirsdag slog til mod ni adresser i Storkøbenhavn og Nordsjælland.

Politiaktionen skulle sætte en stopper for gentagne røverier mod supermarkeder i Ballerup, Værløse og Jægerspris og blev gennemført efter et par måneders efterforskning.

- Vi mener, at de ni har deltaget i røverierne i forskelligt omfang, sagde politikommissær ved Københavns Vestegns Politi Michael Sørensen tirsdag.

Røverierne blev typisk udført om morgenen af to-tre maskerede og knivbevæbnede røvere, som truede personalet og efterfølgende flygtede på knallert.

Ved tirsdagens ransagninger fandt politiet en række tyvekoster, blandt andet en Audi-personbil, der blev stjålet i forbindelse med et indbrud i en villa.

- Vi er stadig i gang med ransagningerne, sagde Michael Sørensen sidst på eftermiddagen tirsdag.

De ni anholdte er sigtet for røveri, medvirken til røveri eller hæleri.

Fem af dem blev dog løsladt tirsdag aften efter endt afhøring, men de er stadig sigtet i sagen.

Onsdagens grundlovsforhør ved Retten i Glostrup blev holdt for lukkede døre. Det er derfor uvist, hvad de sigtede har forklaret om sagen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip