Fire skattefolk straffes for bøllemetoder: Hårdhændede metoder i kontrolsager

Skats hårdhændede håndtering af en række skattesager får nu konsekvenser for fire medarbejdere i Skat.

Det sker på baggrund af tjenstlige forhør af seks ansatte i Skat, som tidligere højesteretsdommer Poul Sørensen har foretaget.

Formålet med de tjenstlige forhør var at få afdækket, om fire chefer og to medarbejdere under behandlingen af en konkret sag havde begået tjenstlige forseelser.

Hovedspørgsmålene var, om ansatte i Skat havde handlet kritisabelt eller ulovligt i selve sagsbehandlingen, herunder også om den udviste adfærd under sagen havde været kritisabel.

Ifølge Poul Sørensens redegørelse er der sket flere tjenstlige forseelser. Han konkluderer, at den ene af forseelserne angår en "forvaltningsmæssig ulovlig disposition".

På den baggrund konkluderer han, at fire af de seks ansatte skal tildeles disciplinære sanktioner. Poul Sørensen har indstillet, at der tildeles tre advarsler og en irettesættelse.

- Resultatet af de tjenstlige forhør viser, at der er sket alvorlige fejl i forbindelse med sagsbehandlingen, siger Skats direktør Jesper Rønnow Simonsen i en pressemeddelelse.

Han fastslår samtidig, at borgernes retssikkerhed er "afgørende for tilliden til skattemyndighederne".

- Man skal kunne regne med, at man kan få en ordentlig og fair behandling, når man er i kontakt med os. Derfor har jeg besluttet, at de disciplinære sanktioner over for to af de implicerede skal skærpes, således at de bliver overført til andet arbejde i Skat, hvor der kun i begrænset omfang vil være direkte kundekontakt, siger Jesper Rønnow Simonsen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip