Firmaer med 900.000 danskeres cpr-numre spores

15 firmaer har hentet oplysninger fra Robinson-siden på danskere, der har frabedt sig personlig adresseret reklame, og oveni ved en fejl fået udleveret cpr-numre på 900.000 danskere. Det er tre firmaer færre end tidligere oplyst.

Det siger kontorchef på CPR-Kontoret Carsten Grage.

- Vi er aktuelt i gang med at spore hvilke firmaer, der har hentet oplysninger på Robinson-siden, det sker blandt andet ved hjælp af IP-adresser. Vi har fundet frem til, at der konkret er tale om 15 firmaer, da nogle har været gengangere, siger Carsten Grage til Ritzau.

CPR-Kontoret har torsdag aften fået bekræftelse fra otte firmaer om, at de havde slettet cpr-numrene igen.

Spørgsmål: Hvad er din reaktion på redegørelsen fra CSC, der viser, at I rykkede for oplysningerne og fik dem oversendt, uden at cpr-numrene var fjernet?

- Vi spurgte CSC fordi vi ikke kunne forstå, hvor listen blev af. De skal ikke udlevere en liste til os, uden at den er endelig og renset for personnumre. Vi er allerede i dialog med CSC for at få ændret procedurer, så det ikke kan ske igen. Der skal rettes op, svarer Carsten Grage.

Spørgsmål: Nyheden om de 900.000 cpr-numre kom fra en ekstern kilde i dagbladet Børsen. Hvorfor meldte ikke selv ud til offentligheden, at fejlen var sket?

- Nyheden kommer ikke fra os, vi var allerede i gang med at begrænse skaderne og det vurderede vi var vigtigere end at komme først med nyheden. Vi har meldt ud til alle, som løbende er inde og hente Robinson-listen på den lukkede del af hjemmesiden, svarer Carsten Grage.

Kontorchefen understreger, at CPR-Kontoret siden har informeret om fejlen og danskerne om, hvordan de skal forholde sig. De mange cpr-numre lå tilgængelige i 50 minutter, og der er risiko for identitetstyveri.

Kontorchefen understreger, at CSC har leveret listerne til Robinson-siden i de sidste 14 år uden at der er sket fejl.

- Den er produceret i 14 år uden problemer, og så er den smuttet denne her gang, det må det ikke. Og det beklager vi dybt, siger Carsten Grage.

/ritzau/

 

Dagens Gossip