Flere bomber dræber 32 mennesker i Bagdad

32 mennesker blev torsdag aften dræbt, da tre bomber rystede den irakiske hovedstad Bagdad. Politikilder fortæller, at bomberne var rettet mod shiamuslimer i det vestlige Bagdad, som var på en march for at hylde en helgen, der døde i år 799.

Det mest alvorlige angreb skete, da en minibus nærmede sig en flok pilgrimme og eksploderede. Ifølge politiet og læger blev 14 dræbt ved det angreb.

Volden sker tre dage efter, at de første resultater fra det irakiske parlamentsvalg, der fandt sted i sidste måned, blev offentliggjort. Resultaterne peger på, at den nuværende premierminister Nuri al-Maliki er favorit til at danne regering.

Den siddende shiamuslimske premierminister Maliki har fået op mod 721.000 personlige stemmer, hvilket er langt det højeste i landet, og det hjælper på hans muligheder for at vinde en tredje valgperiode.

Malikis Lov- og Orden-koalition står til at få 92 af 328 pladser i parlamentet, og det er således ikke nok til, at han umiddelbart kan danne en flertalsregering.

Resultatet, som blev offentliggjort i mandags, kan stadig udfordres, og det kan ændre sig, inden det er endelig bekræftet af landets højesteret.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip