Flere civile drab i Afghanistan: 15 skudt i nyt angreb

Ukendte gerningsmænd standsede torsdag aften to køretøjer i Ghor-provinsen i det centrale Afghanistan, hvorefter de dræbte 15 civile passagerer.

Det lykkedes kun én af passagererne fra de to køretøjer at flygte, mens resten af passagererne - 11 mænd, tre kvinder og et barn - blev skudt og dræbt.

- De beordrede alle passagerer til at stille sig på linje, og så blev de skudt en for en. Én mand lykkedes med at flygte, alle de andre blev skudt i hovedet og brystet, siger Abdul Hai Khatibi, der er talsmand for guvernøren i Ghor-provinsen.

Angrebet er det seneste af en række blodige angreb på civile i Afghanistan, som Taliban beskyldes for at stå bag. Politichefen i Ghor-provinsen mistænker også Taliban for at stå bag torsdagens angreb, men Taliban har ikke påtaget sig skylden.

Ifølge FN er civile tab steget med 24 procent i det første halvår af 2014 i det uroplagede Afghanistan.

Torsdag blev to finske kvinder, der arbejdede i sundhedssektoren for en udenlandsk hjælpeorganisation i Herat, skudt, da to bevæbnede mænd på en motorcykel kørte op på siden af kvindernes taxi og begyndte at skyde ind i bilen.

I et andet angreb blev seks civile personer dræbt og 28 såret, da en bombe, der var monteret på en motorcykel, torsdag eksploderede i den nordlige provins Takhar.

Angrebene falder på et følsomt tidspunkt for Afghanistan, der lige nu er i gang med en genoptælling af præsidentvalget efter beskyldninger om stemmefusk.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip