Flere danskere drømmer om at være hjemmegående

Lad far eller mor gå hjemme, mens børnene er små.

Det er drømmescenariet for en hel del danskere, viser en meningsmåling, som analysebureauet Wilke har lavet for Avisen.dk.

- Det viser, at der er et åbenlyst og markant holdningsskifte. Nu må man faktisk godt sige, at man gerne vil gå derhjemme. Det måtte man ikke for nogle år siden, siger Helle Rosdahl Lund, der er leder af Center for Balance mellem Arbejdsliv og Familieliv.

Danskerne er blevet spurgt, hvorvidt de ville vælge at lade den ene part gå hjemme med familiens børn, hvis det kunne lade sig gøre økonomisk. Det ville 41 procent, mens knap 28 procent er i tvivl.

32 procent siger nej til at lade den ene forælder tjekke ud af arbejdsmarkedet.

Helle Rosdahl Lund peger på en alt for hektisk tilværelse som årsag til danskernes drøm om at lade job og kolleger passe sig selv.

- Det her siger noget om, hvor mange der faktisk føler sig voldsomt presset i hverdagen, siger Helle Rosdahl Lund.

En ting er dog drømmen om at vælge roen og nærværet. Noget andet er at realisere den. Og langt de fleste nøjes med at drømme.

- Jeg er overrasket over tallene, men man kan jo indvende, at det er en gratis omgang at svare ja, siger Lisbeth Røge Jensen, formand for Småbørnsfamilie-Foreningen Samfo, til Avisen.dk.

- Ser man på tallene, så kan vi jo næsten ikke sende børn tidligere og længere i institution, end vi gør nu. Men jeg tror, det har toppet, og jeg tror, at vi er der, hvor der er ved at ske en forandring, og hvor man begynder at turde indrette sig anderledes, fortsætter hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip