Flere end 600 palæstinensere er dræbt i Gaza

Flere end 600 mennesker - herunder næsten 100 børn - er blevet slået ihjel i Gazastriben, siden Israel indledte sine bombeangreb 8. juli, oplyser redningstjenesten i Gazastriben ifølge Reuters.

Den israelske hær siger, at den har dræbt i alt 183 militante palæstinensere.

Også de israelske dødstal er begyndt at stige, efter at de israelske ledere torsdag sendte landtropper ind i det befolkningstætte område.

I alt er 27 israelske soldater blevet dræbt, mens også to civile har mistet livet efter at være blevet ramt af raketter affyret fra Gaza.

Tirsdag fortsætter både de militante palæstinensere og de israelske soldater de gensidige angreb, og Israel understreger, at en våbenhvile med Hamas forekommer fjern.

- En våbenhvile er ikke nær, siger justitsminister Tzipi Livni.

- Jeg ser ikke noget lys for enden af tunnelen, fastslår hun over for israelsk militærradio.

Samtidig er topdiplomater fra både USA og FN rejst til regionen for at presse parterne til fred.

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, forhandler i nabolandet Egypten, mens FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, er fløjet til Israel for at møde landets premierminister, Benjamin Netanyahu.

Ved et pressemøde i Tel Aviv tager generalsekretæren afstand til begge parters fremfærd.

- Mit budskab til israelerne og palæstinenserne er det samme: Stop med at kæmpe, begynd at tale og forhold jer til rødderne i konflikten, så vi ikke står i den samme situation i de næste seks måneder eller det næste år, siger han.

Generalsekretæren anerkender, at ethvert land har ret til at forsvare sine borgere og fordømmer de palæstinensiske raketangreb.

- FN's standpunkt er klart: Vi fordømmer på det kraftigste raketangreb. De må stoppe med det samme, siger Ban Ki-moon, der dog også opfordrer Israel til at udvise "maksimal tilbageholdenhed".

Den seneste konflikt er blusset op, efter at tre israelske teenagere blev bortført på Vestbredden og senere fundet dræbt. Israel skød skylden på Hamas.

Efterfølgende blev en ung palæstinenser fundet dræbt i et hævndrab, som ekstremistiske jøder mistænkes for at stå bag.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip