Flere fodboldspillere nægter indrejse i Ukraine

Listen over fodboldspillere, der af sikkerhedsmæssige årsager nægter at møde op i deres ukrainske klubber, vokser stadig.

Tirsdag har tre argentinske spillere fra Metalist Kharkiv besluttet at holde sig væk fra det urohærgede land.

Det drejer sig om José Sosa, Alejandro Gomez og Jonathan Cristaldo, der slår fast, at de ikke har tænkt sig at sætte deres ben i Ukraine, før der igen hersker normale tilstande i landet.

- Det giver ingen mening at opholde sig i et land, hvor vi ikke føler os i sikkerhed, siger Alejandro Gomez ifølge nyhedsbureauet AFP.

Trioen slutter sig til deres landsmand Sebastian Blanco, der allerede i sidste uge nægtede at rejse med holdet tilbage til Kharkiv efter en træningstur til Østrig.

- Efter det malaysiske fly styrtede ned, har jeg ingen intentioner om at tage tilbage til Ukraine, sagde Blanco ved den lejlighed.

Hen over weekenden fik han medhold af seks spillere fra Shakhtar Donetsk - fem brasilianere og en argentiner.

- Jeg vil gerne slå fast, at jeg ikke vender klubben ryggen. Jeg er bange. Alt, hvad vi læser, ser og hører er, at situationen i landet ikke er god, siger en af de seks, Douglas Costa.

Udeblivelsen har fået Shakhtars præsident, Rinat Akhmetov, til at true spillerne med sanktioner, hvis de ikke snarest returnerer til klubben og opfylder deres kontrakter.

/ritzau/

 

Dagens Gossip