Flere hundrede stillinger i forsvaret skal flyttes

Den nye forsvarsaftale, som alle partier undtagen Enhedslisten torsdag har indgået, vil flytte et trecifret antal arbejdspladser i forsvaret væk fra Hovedstadsområdet.

Det siger forsvarsminister Nicolai Wammen (S).

- Vi vil nu tage en snak med de faglige organisationer om præcis, hvordan vi skal lave processen, hvem der skal afskediges og hvor mange, siger han.

- Men det er klart, at vi får brug for færre, blandt andet officerer, i fremtiden. Og at der vil blive flyttet en del fra Hovedstadsområdet til andre dele af Sjælland og til Jylland.

Spørgsmål: Hvor mange skal flyttes?

- Det vil være nogle hundrede, der vil blive flyttet fra Hovedstadsområdet, lyder svaret fra ministeren, der derimod ikke kan give et præcist bud på, hvor mange officerer der skal afskediges.

- Jeg vil ikke gå ind og sætte et præcist tal på. Nu skal vi i gang med at se på, hvordan vi organiserer det, men der vil blive væsentlig færre officerer og topgeneraler i den fremtidige stuktur, understreger Nicolai Wammen.

Én ting ved man dog.

De nuværende 14 generaler skal skæres ned til ni i fremtiden.

Desuden - det fremgår af de bilag, der er lavet til forsvarsaftalen - er der sat et mål om at reducere antallet af militære chefstillinger med omkring 30 procent, mens reduktionen af øvrige militære stillinger forventes at være på mellem 15 og 20 procent.

I udgangspunktet vil der være tale om et trecifret antal stillinger, men det endelige tal vil afhænge af forhandlinger med de ansattes organisation, hedder det i bilaget til aftalen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip