Flere hundrede tusinde hylder verdensmestrene i Berlin

To dage efter, at Tyskland hjemførte VM-pokalen i fodbold for fjerde gang, er der lagt op til en gigantisk gadefest i Berlin.

De tyske spillere er lidt over klokken 10 tirsdag formiddag landet i Tegel-lufthavnen i den tyske hovedstad, hvor kaptajn Philipp Lahm var første mand ude af Lufthansa-flyet med den karakteristiske pokal i hænderne.

Et klatøjet mandskab blev modtaget af en stor folkemængde, men det er intet i forhold til det, der venter senere på dagen, hvor Joachim Löws tropper skal hyldes ved Brandenburger Tor.

Ifølge den tyske tv-station ARD var der allerede tidligt på formiddagen samlet mellem 300.000 og 400.000 mennesker i fanområdet ved det gamle vartegn i Berlins centrum, hvor der ventes over en halv million mennesker.

- Jeg håber, vi kan nå ud til alle. Vi giver den i hvert fald gas og vil løbe lige så meget som i kampene, siger topscoreren Thomas Müller med et grin efter landingen.

En anden af holdets store profiler, midtbanespilleren Bastian Schweinsteiger, var også med, da Berlin i 2006 fejrede landsholdet efter VM-bronzen på hjemmebane.

- Vi har prøvet det før, men denne gang har vi heldigvis pokalen med.

- Turen hjem fra Rio de Janeiro har været super, for det var om natten, og vi sov godt. Vi er alle spændte på, hvordan modtagelsen bliver, siger Schweinsteiger med en stemme, der bærer præg af et par festlige dage efter finalesejren over Argentina.

Det er fjerde gang, Tyskland vinder verdensmesterskabet. De tre øvrige triumfer i fodboldens mest prestigefyldte turnering kom i 1954, 1974 og 1990.

/ritzau/

 

Dagens Gossip